ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ТАКТИКО-СПЕЦІАЛЬНІЙ ПІДГОТОВЦІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Бойко, Олена; Мельник, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті проаналізовано можливості застосування сучасних технологій у тактико- спеціальній підготовці поліцейських в умовах воєнного стану. Воєнний стан створює надзвичайні ситуації, коли поліцейським доводиться працювати в умовах підвищеної небезпеки й нестабільності. У таких обставинах застосування сучасних технологій у тактико-спеціальній підготовці поліцейських стає надзвичайно важливим для забезпечення їхньої безпеки, ефективності та успішності виконання завдань. Обґрунтовано переваги використання таких технологій, як віртуальна реальність, доповнена реальність, безпілотні літальні апарати, роботизовані системи та штучний інтелект. Так, основними напрями застосування сучасних технологій у тактико-спеціальній підготовці поліцейських є: використання віртуальної реальності та доповненої реальності для відпрацювання практичних навичок, зокрема для відпрацювання бойових дій, що забезпечує більш ефективне навчання поліцейських; використання безпілотних літальних апаратів для спостереження та отримання інформації про обстановку на місцевості без ризику для життя поліцейських; використання роботизованих систем для виконання небезпечних або важких завдань, зокрема завдань з розмінування чи завдань з огляду місць масових захоронень з можливими мінами- пастками; використання штучного інтелекту для оптимізації роботи поліції у складних ситуаціях. Встановлено, що застосування сучасних технологій дозволяє підвищити ефективність навчання поліцейських, зменшити ризик для їхнього життя та покращити безпеку громадян. У зроблено висновок, що застосування сучасних технологій є невід'ємною складовою тактико-спеціальної підготовки поліцейських в умовах воєнного стану. Технології допомагають поліцейським ефективно протистояти загрозам, забезпечують безпеку та допомагають досягати успіху виконання завдань. Розвиток і вдосконалення цих технологій є важливим напрямом для підвищення ефективності поліцейської роботи в умовах воєнного стану. Впровадження сучасних технологій у тактико-спеціальній підготовці поліцейських є важливим завданням, яке дозволить підвищити ефективність діяльності поліції в умовах воєнного стану.