ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ У ФІНАНСАХ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Галушко, Олена; Чобану, Геннадій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Інформаційні системи у фінансах відіграють ключову роль у забезпеченні ефективного управління фінансовими процесами, прийнятті стратегічних рішень та забезпеченні конкурентоспроможності фінансових установ. Вони дозволяють збирати, обробляти, аналізувати та використовувати великі обсяги даних для прийняття обґрунтованих рішень. З розвитком штучного інтелекту та аналізу великих даних інформаційні системи у фінансах стають все більш потужними і здатними до прогнозування та оптимізації фінансових процесів. Одним із викликів, який стоїть перед інформаційними системами у фінансах, є необхідність забезпечення високого рівня кібербезпеки. Тому інформаційні системи повинні бути надійно захищені від кіберзагроз шляхом використання сучасних методів шифрування та моніторингу безпеки. Іншим важливим аспектом є потреба в постійному оновленні та модернізації інформаційних систем у фінансах для забезпечення їх ефективності та відповідності сучасним технологічним стандартам. В майбутньому інформаційні системи у фінансах можуть стати ключовим інструментом для побудови цифрових фінансових екосистем, які сприятимуть розвитку нових фінансових послуг та покращенню їх доступності.