РЕТРОСПЕКТИВНЫЙ АНАЛИЗ РАЗВИТИЯ РЕЙДЕРСТВА В КАЗАХСТАНЕ - ХАМИТОВ, Бауыржан (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
В умовах сучасної ринкової економіки в Казахстані кримінальні елементи активно практикують використання механізму рейдерських захоплень фірм і підприємств. Незважаючи на те що рейдерство було популярно в XX столітті, в даний час воно перетворюється, методи рейдерських захоплень удосконалюються, і деколи складно розмежувати їх і цивільно-правові спори. Сучасна практика показує, що для рейдерських захоплень широко використовується недосконале законодавство, особливо законодавчі прогалини. У статті проаналізовано виникнення рейдерства в Казахстані, його розвиток, нинішній стан, а також відображені державні заходи з протидії рейдерству на всіх його етапах.