КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНІВ ТА ЗВИЧАЇВ ВІЙНИ - Людвік, Валентин (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У науковій статті досліджені проблемні питання статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Розкриті форми вчинення цього злочину, а саме: жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на окупованій території, застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інші порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, віддання наказу про вчинення таких дій.