НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ ВРЕГУЛЮВАННЯ ОБІГУ ЗБРОЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - САНАКОЄВ, Дмитро (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглянуто особливості нормативно-правового врегулювання обігу зброї в Україні впродовж періоду незалежності та на сучасному етапі. Проаналізовано закордонний досвід врегулювання питання обігу цивільної зброї. Визначено вплив воєнної ескалації російської федерації на підвищення інтересу до легалізації вогнепальної зброї, переваги, недоліки та проблеми впровадження дозволів на зберігання, носіння та застосування вогнепальної зброї цивільним населенням. Зроблено висновок, що важливо впровадити нормативно-правове регулювання обігу цивільної зброї, яке встановить баланс між обмеженнями використання зброї цивільними та можливістю законного володіння зброєю.