ОСОБЛИВОСТІ ЗАЛУЧЕННЯ СПЕЦІАЛІСТА ПІД ЧАС ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ ПРАВОПОРУШЕНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ РОЗКРАДАННЯМ МАЙНА НА ПІДПРИЄМСТВАХ МЕТАЛУРГІЙНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ, УЧИНЕНИХ СЛУЖБОВИМИ ОСОБАМИ - ЮРʼЄВ, Денис; ШЕНДРИК, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2026)
У статті досліджено особливості процесуального порядку та тактики залучення спеціаліста під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із розкраданням майна на підприємствах металургійної промисловості, учинених службовими особами. Висвітлено типові напрями залучення спеціаліста під час проведення огляду місця події, виробничих приміщень, складів, службових кабінетів посадових осіб, а також під час огляду та аналізу первинної бухгалтерської, виробничо-технологічної й електронної документації. Акцентовано увагу на ролі спеціаліста у правильній інтерпретації слідової інформації, цифрових доказів і матеріальних слідів протиправної діяльності з урахуванням особливостей металургійного виробництва. Зроблено висновок, що належне та своєчасне залучення спеціаліста забезпечує повноту, усебічність та об’єктивність досудового розслідування.