ЮРИДИЧНА ОСВІТА В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ ВІЙНИ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ВДОСКОНАЛЕННЯ - ГРИЩЕНКО, Анатолій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто виклики, що виникають у галузі юридичної освіти в умовах воєнного стану, шляхи їх вирішення та вдосконалення підготовки юристів з цих питань. Обґрунтовано необхідність адаптації українського корпоративного законодавства до законодавства Європейського Союзу (далі – ЄС) як однієї з умов євроінтеграції України та чинник наближення її перемоги над країною-агресором – російською федерацією. Проаналізовано стан виконання Угоди України з ЄС в галузі корпоративного законодавства та викладено рекомендації з удосконалення освітнього процесу шляхом опанування здобувачами освіти інститутів і норм корпоративного права, що вже адаптовані до законодавства ЄС.