СТАДІЇ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ: ПІДҐРУНТЯ ДЛЯ ПОДІЛУ ТА ОЗНАКИ - ЧЕРНЕНКО, Анатолій; ШИЯН, Анатолій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Наголошено, що підґрунтям для поділу кримінального провадження на стадії є необхідність досягнення об’єктивності провадження через залучення до нього на певних його етапах різних суб’єктів та необхідність поетапного контролю на цих відрізках (частинах) провадження з метою усунення порушень законодавства та/або зловживань чи нехтування законних прав або інтересів осіб, залучених до провадження. Доведено, що проведення кримінального провадження поетапно різними суб’єктами є запорукою більш об’єктивного встановлення обставин правопорушення порівняно зі провадженням, що здійснюється одним суб’єктом.