ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ОГОЛОШЕННЯ ПІДОЗРЮВАНОГО В МІЖНАРОДНИЙ РОЗШУК - БОЙКО, Олексій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У результаті аналізу нормативно-правових актів та наукових поглядів виявлено недоліки, що виникають при оголошенні підозрюваного у міжнародний розшук. До таких недоліків слід віднести невизначеність на законодавчому рівні поняття міжнародного розшуку, моменту, з якого особа остаточно вважається оголошеною в міжнародний розшук, чіткого порядку оголошення особи в міжнародний розшук та ін. Для вдосконалення діяльності уповноважених суб’єктів щодо оголошення підозрюваного в міжнародний розшук та усунення недоліків, пов’язаних із таким розшуком, пропонується внести відповідні зміни до КПК України, відомчих нормативно-правових актів та міжнародних договорів. Також запропоновано процедуру оголошення особи в міжнародний розшук.