ЮРИДИЧНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО СУПРОВОДЖУЮТЬ КОНТРОЛЬНО-НАГЛЯДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ У СФЕРІ ТЕХНОГЕННОЇ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ - НІЩИМНА, Світлана (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено питання юридичних документів, що супроводжують контрольно-наглядову діяльність у сфері техногенної та пожежної безпеки. Запропоновано авторські підходи до класифікації юридичних документів, пов’язаних із державним наглядом (контролем) у зазначеній сфері (залежно від етапу здійснення контрольно-наглядової діяльності, на якому створено документ; з огляду на суб’єкт, від якого походять юридичні документи; залежно від характеру інформації, котру містять документи – нормативні документи; інтерпретаційні документи нормативного або індивідуального характеру; акти застосування права (індивідуально-правові акти); акти реалізації прав та обов’язків; документи, спрямовані на фіксацію юридичних фактів). Детально проаналізовано такі юридичні документи, як наказ про проведення перевірки, припис про усунення порушень, акт перевірки.