НАПРЯМИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ - МАРЦЕНЮК, Лариса; ШНІПОВ, Владислав (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Окреслено напрями сталого розвитку залізниць задля досягнення сталого розвитку України та планети в цілому. Підкреслено, що в роботі транспортного відомства потрібно однаково приділяти увагу всім складовим сталого розвитку, як-от: економічній, соціальній, екологічній. Сталий розвиток залізниць досягається шляхом виконання багатьох завдань, котрі потрібно реалізувати топ-менеджменту, серед них: забезпечення безпеки руху поїздів, економічної безпеки, перехід на екологічно чистий рухомий склад, модернізація інфраструктури відповідно до світових тенденцій з урахуванням застосування «зелених» технологій, запровадження розумної мобільності, якісна організація соціальних перевезень, забезпечення безбар’єрності доступу до об’єктів залізничного транспорту, зниження плинності кадрів, залучення молоді та ін.