ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІНСТИТУТУ ЦІЛЬОВОГО ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - АЛЄКСЄЄНКО, Ігор; ПАТЕРИЛО, Ірина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Здійснено спробу аналізу змін у законодавстві України про цільове використання земельних ресурсів власниками та землекористувачами з метою виявлення тенденцій розвитку цього інституту земельного права в умовах ринкових відносин. Зроблено висновки про суперечливий характер розвитку законодавства у цій сфері. Спостерігається стійка тенденція до подрібнення визначених у законодавстві категорій земель на види цільового призначення та зростання їхньої кількості, що призводить до невиправданого обмеження економічної свободи суб’єктів господарювання у використанні належних їм земельних ресурсів.