ВПЛИВ ПЕРШИХ ОСІБ НА СТВОРЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ІМІДЖУ ДЕРЖАВИ – БРЕНДА - ЧЕКАЛЮК, Вероніка (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано імідж України в контексті позиціонування лідера, міжнародної активності протягом десятиріч. Зазначаються ключові випробування, з якими стикалася країна, включно з епідемією COVID-19 та вторгненням росії. Висвітлено активне залучення України до міжнародної підтримки та розвиток стратегій для покращення іміджу. Дослідження базується на класичних та сучасних наукових підходах, працях провідних дослідників у сфері масової комунікації та формування громадської думки. Зокрема, робота спирається на внесок таких авторитетних осіб, як В. Пекар, С. Котлер, К. Андерсон, Ф. Фукуяма, А. Гулієв та В. Горбулін. Виокремлено авторський іміджетворчий підхід щодо забезпечення об’єднання науки та політики для успішного управління країною.