ВІДПОВІДНІСТЬ ЗАКОНОДАВЧИХ ДЕФІНІЦІЙ ТЕРМІНО-ПОНЯТЬ «НОРМА ПРАВА» ТА «НОРМАТИВНО-ПРАВОВИЙ АКТ» ПОЛОЖЕННЯМ СУЧАСНИХ ТЕОРІЙ НОРМ ПРАВА, ПРАВОВИХ АКТІВ І ПОТРЕБАМ ЮРИДИЧНОЇ ПРАКТИКИ - СЕРДЮК, Ігор (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
При підготовці дослідження було визначено за мету оцінити зміст терміно-понять «норма права» та «нормативно-правовий акт», розкритий суб’єктом законотворчості у ч. 1–2 ст. 8 Закону України «Про правотворчу діяльність», на предмет його відповідності положенням сучасних теорій норм права, правових актів, а також потребам юридичної практики. На основі аналізу визначень цих терміно-понять обґрунтовано необхідність внесення змін до дефінітивних норм права, закріплених у вищезгаданій статті нормативно-правового акта вищої юридичної сили.