ОБОВ’ЯЗОК ПОВНОЛІТНІХ ДІТЕЙ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО СВОЇХ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ БАТЬКІВ: ДИСКУСІЙНІ ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ - ПЕРЕПЬОЛКІН, Сергій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено дискусійні теоретико-правові аспекти характеристики обов’язку повнолітніх дітей піклуватися про своїх непрацездатних батьків та винесено для наукового обговорення авторське трактування такого обов’язку. Обґрунтовано думку щодо недоречності здійснення характеристики поняття обов’язку повнолітніх дітей піклуватися про своїх непрацездатних батьків на основі статей 202–206 Сімейного кодексу України, положення яких присвячені характеристиці обов’язку повнолітніх дочки, сина утримувати батьків. Під час розкриття поняття обов’язку повнолітніх дітей піклуватися про своїх непрацездатних батьків згадувати про складові інституту опіки та піклування доречно тільки в аспекті проведення порівняльно-правових досліджень.