РОЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ У ВИКОНАННІ СУДОВИХ РІШЕНЬ ЩОДО ЗАСУДЖЕНИХ В УКРАЇНІ - БОГАТИРЬОВ, Іван; ГНАТЧУК, Алла (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розкрито роль Європейського суду з прав людини у виконанні судових рішень щодо засуджених в Україні. Виокремлено причини звернення засуджених до цього суду ЄСПЛ. Доведено, що звернення засудженого до Європейського суду з прав людини пов’язане з неналежним виконанням в органах і установах виконання покарань Міністерства юстиції України судового рішення, котре вступило в законну силу щодо засудженого за вчинене ним кримінальне правопорушення (злочин або кримінальний проступок). Зазначено, що ефективність виконання судових рішень щодо засуджених в Україні полягає в максимальному об’єктивному та суб’єктивному результаті досягнення мети покарання.