ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ В ТУРИСТИЧНІЙ ГАЛУЗІ - МАРЦЕНЮК, Лариса; КОВАЛЕНКО-МАРЧЕНКОВА, Євгенія; БЕКІРОВ, Ельдар (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто думки провідних зарубіжних і українських вчених-дослідників щодо сутності поняття «автотуризм», його основоположних функцій, ступеня цінності для розвитку державної економіки, глибини впливу та факторів поширення, цілей і завдань. Додатково проведено оцінку галузі, а також визначено класифікацію основних видів автотуризму. Окрему увагу приділено питанню державного регулювання автотуристичного сектора з урахування чинних нормативних і законодавчих документів. На основі аналізу теоретичної бази наукової літератури здійснено оцінювання ситуації в Україні станом на 2023 р. та з перспективою на майбутнє.