ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРАВОВОГО СТАТУСУ ПОМІЧНИКА СУДДІ В УКРАЇНІ - КОВАЛЕНКО, Вячеслав (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено наукові основи і практичні засади функціонування інституту помічника судді в Україні, охарактеризовано основні структурні елементи відповідного юридичного утворення та доведено, що він відіграє суттєву роль у здійснені правосуддя судами різних інстанцій. Зроблено висновок про те, що зміст і сутність, а також роль і значення діяльності помічника судді в системі судоустрою України, в співвідношенні між собою, важко переоцінити, оскільки в умовах дії правового режиму воєнного стану (як і до його введення на території України) судова система працювала в умовах триваючої судової реформи та суттєвого перенавантаження, що негативно впливало на якість здійснюваної роботи.