ПРАВА ЛЮДИНИ В ДІЯЛЬНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ: АНАЛІЗ ОФІЦІЙНОГО ДИСКУРСУ - БЕРЕЗНЯК, Василь (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено офіційний дискурс Національної поліції України щодо дотримання прав людини в роботі поліції через контент-аналіз щорічних звітів голови Національної поліції України, вивчення інформації сайту НПУ у рубриці «Дотримання прав людини», інформації про діяльність Управління з дотримання прав людини. За допомогою контент-аналізу встановлено, що у звітах голови НПУ акцентується власне на принципі дотримання прав людини, правах дітей, затриманих (в контексті мети та завдань Custody Records); однак в Звітах немає інформації про Управління дотримання прав людини. Сторінка Управління на сайті НПУ не є інформативною щодо змісту та результатів його діяльності. Зроблено висновок, що в нормативних документах встановлені достатньо чіткі стандарти щодо втілення принципу дотримання прав людини, проте в офіційних джерелах, які формуються поліцією, цю тему подано обмежено.