НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ РІВНЯ ПРАВОВОЇ РОЗРОБКИ РЕФОРМ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ - ЗАВОРОТЧЕНКО, Тетяна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено питання функціонування реформ публічного управління. Розглянуто проблеми регіонального розвитку в Україні в умовах інтеграції в європейський і світовий економічний простір, що потребує суттєвої модернізації на основі впровадження принців децентралізації, збалансованості, конкуренції та сталого розвитку. Проаналізовано рівень правової розробки реформ публічного управління. Викладено погляд на систему представницької влади та лідерство, розглянуто окремі питання лідерства, переважно політичного, стосовно особистісних характеристик лідера та ресурсів досягнення лідерських цілей. Встановлено, що до невирішених питань формування та розвитку лідерства в системі представницької влади України слід віднести відсутність комплексного опрацювання проблем, спрямованих на ефективність і результативність, задоволення потреб мешканців територіальних громад, активізацію ініціативності та взяття на себе відповідальності за вирішення питань належного життєзабезпечення громадян і проблем оцінювання й розвитку лідерства у представницькій владі.