ЩОДО ДОСВІДУ ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ - РУДЬ, Даріна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Ввисвітлено питання, пов’язане з професійною підготовкою фахівців правоохоронних органів у зарубіжних країнах. Визначено принципи, що лежать в основі навчання поліцейських, а також уточнення специфіки, змісту та структури. Виявлено позитивні тенденції у поліцейській освіті у розвинених країнах. Намічено напрями реформування та модернізації вітчизняної системи професійної підготовки працівників правоохоронних органів як запоруки підвищення безпеки та правопорядку в державі. Показовими є принципи, на яких базується підготовка поліцейських за кордоном, наприклад: специфічна досвідчена підготовка, концептуалізація тренувального процесу, розвиток фізичної підготовленості, індивідуальний підхід слухачів і слухачів, активне експериментування. Представлено структури підготовки поліцейських у Франції, Великій Британії, Сполучених Штатів Америки. Проаналізовано роботу навчальних центрів, перераховано види навчання та виявлено вимоги до підготовки поліцейських.