ОБОВ’ЯЗОК ПОВНОЛІТНІХ ДІТЕЙ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО СВОЇХ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ БАТЬКІВ: ПРОПЕДЕВТИЧНИЙ АСПЕКТ - КУЧУК, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Актуальність дослідження обумовлюється недостатнім рівнем вивчення питання обов’язків дітей, які досягли повноліття, піклуватися про непрацездатних батьків та потребою з’ясування загальноправових характеристик цього обов’язку. Вказується, що у вітчизняному правознавстві відсутні загальнотеоретичні розробки проблематики виконання повнолітніми дітьми обов’язку піклуватися про батьків. Висвітлено пропедевтичні аспекти розуміння обов’язку повнолітніх дітей піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Резюмується, що, зважаючи на вимоги юридичної техніки, доцільним є внесення змін до чинного законодавства щодо заміни слів «повнолітні діти» словами «діти, які досягли повноліття». Важливим напрямом подальших наукових досліджень має бути визначення природи обов’язку дітей, які досягли повноліття, піклуватися про непрацездатних батьків та з’ясування співвідношення цього обов’язку з поняттям юридичного обов’язку.