СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ ТА ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ: ІНТЕГРАЦІЯ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ У ПРАВОВОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ - ГРИЦАЙ, Ірина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Здійснено комплексний аналіз соціальних стандартів та гендерної рівності, зокрема їхні теоретичні основи, правові механізми забезпечення та практичні аспекти реалізації в сучасних умовах. Досліджено різноманітні аспекти, такі як соціальні стандарти та гендерна рівність, а також їх інтеграція у правові межі. Особливу увагу приділено аналізу механізмів забезпечення цих стандартів за допомогою правових інструментів. Розглянуто роль міжнародного співтовариства у цьому процесі, а також практичні виклики та проблеми, що виникають при реалізації соціальних стандартів та гендерної рівності на практиці. Висвітлено різні підходи та стратегії, що використовуються для забезпечення відповідності цим стандартам у різних країнах та регіонах. У висновках наведено рекомендації щодо подальшого розвитку правового забезпечення, а також підкреслено важливість спільних зусиль різних суб’єктів для забезпечення соціальних стандартів та гендерної рівності в сучасному суспільстві. Зазначено, що лише шляхом співпраці та координації зусиль можна досягти значного прогресу в цій сфері та забезпечити всебічний розвиток суспільства.