ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ВІЙСЬКОВОГО ОБОВ’ЯЗКУ ЖІНОК В УКРАЇНІ - КУРІННИЙ, Євген (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі – особливостям реалізації військового обов’язку жінок в Україні. Розглянуто законодавчу регламентацію регулювання цих суспільних відносин та звернуто увагу на її нестабільність. Відмічено дещо обмежений обсяг реалізації відповідного обов’язку жінок порівняно з чоловіками. Наголошено на невдалості положень першої редакції наказу Міноборони України № 313 від 11.10.2021. Наведено перелік головних особливостей реалізації військових обов’язків жінок в нинішніх умовах України.