РЕФОРМУВАННЯ ГЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - ГРИЦАЙ, Ірина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Прагнення України стати частиною світового співтовариства вимагає від населення країни дотримання міжнародних правил. Одним із таких принципів є забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок. Спадщина радянського минулого в Україні негативно вплинула на політику гендерної рівності країни. Як наслідок, з часів незалежності у 1991 році до 2000 року, крім Конституції України, жоден законодавчий акт не регулював тему гендерної рівності. Розглянуто Державну програму «Про схвалення Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та затвердження операційного плану з її реалізації на 2022–2024 роки».