ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА У ФОРМУВАННІ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - ЧЕПІК-ТРЕГУБЕНКО, Ольга (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Здійснено теоретико-правовий розгляд значення принципу верховенства права у формуванні державної політики у сферах національної безпеки і оборони. Принцип верховенства права як світоглядний орієнтир має провідне значення у формуванні правової держави та забезпеченні національної безпеки і оборони. Державна політика у сферах національної безпеки і оборони є багаторівневим, комплексним явищем, що тим чи іншим чином впливає на різні сторони життєдіяльності суспільства. Верховенство права є потужним чинником розвиту та модернізації держави і суспільства, враховуючи особливості їх історичної еволюції.