СУЧАСНІ ВИМІРИ ІНФОРМАТИВНОСТІ ЗАКОНОДАВЧОГО ТЕКСТУ - ЦАРЬОВА, Ірина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розкрито особливості сучасних вимірів категорії інформативності в законодавчих текстах. Розглянуто сучасні підходи дослідження інформативності як основної категорії тексту. Охарактеризовано інформативність як ознаку, що конструює текст законодавчого рівня. Наведено сутнісні характеристики текстів законодавчого дискурсу. Акцентовано щодо надлишкової інформації, яка призводить до згортання, обмеження або утворення спільнокореневих синонімів, що збігаються за значенням, але різняться частотністю вживання. Доведено, що специфіка законодавчого дискурсу як системи пояснює правовий текст.