КООРДИНАЦІЯ ВЗАЄМОДІЇ СЛІДЧИХ ТА ОПЕРАТИВНИХ ПІДРОЗДІЛІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ПІД ЧАС РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ - ЧАПЛИНСЬКИЙ, Костянтин (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено актуальні питання координації взаємодії органів і підрозділів Національної поліції під час розслідування кримінальних правопорушень та документування військових злочинів. Визначено сутність та основні форми взаємодії під час досудового розслідування. Наголошено, що діяльність працівників правоохоронних органів повинна мати конкретну структуру, яка буде варіюватись залежно від конкретних обставин, наявних під час розслідування певних кримінальних правопорушень. Зважаючи на це, будь-яка алгоритмізація процесу кримінального провадження за певною категорією протиправних дій повинна бути головним завданням вчених. Однак алгоритмізація дій неможлива без визначення певних ситуацій, які можуть виникати на початковому або подальшому етапах розслідування. Доведено, що якісна взаємодія слідчих і оперативних підрозділів поліції забезпечує найбільш ефективне розкриття та розслідування кримінальних правопорушень. Системна й узгоджена діяльність працівників різних підрозділів дозволяє проводити окремі слідчі (розшукові) дії і НСРД швидко та раціонально, отримувати достатній об’єм доказової (орієнтуючої) інформації.