ІНСТИТУЦІЙНІ (АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ) МЕХАНІЗМИ ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ Й НАСИЛЬСТВУ ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ ПІД ЧАС ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ - СОБАКАРЬ, Андрій; НЕСТЕРЦОВА-СОБАКАРЬ, Олександра (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті на основі аналізу чинного законодавства України та практики його застосування, теоретичного осмислення низки наукових праць з різних галузей знань з’ясовано сутність, значення та особливості адміністративно-правової протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі під час збройного конфлікту. Наголошено на необхідності вироблення на підставі аналізу чинного законодавства та правозастосовної практики оптимальних інституційних (адміністративно-правових) механізмів протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі під час збройного конфлікту, а також створення певних рекомендацій щодо подальшого запобігання таким випадкам. Вивчено доцільність відокремлення насильства за ознакою статі як окремого виду правопорушення.