ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД ВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ У МІСЦЯХ НЕСВОБОДИ - ГНАТЧУК, Алла (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглянуто кращі світові практики виконання судових рішень щодо засуджених, які відбувають покарання в місцях несвободи та можливість впровадження такого досвіду в Україні. Розкрито роль реформування Міністерством юстиції України кримінально-виконавчої системи. Показано, наскільки умови її функціонування приведені до європейських стандартів і як це впливає на практику виконання судових рішень в місцях несвободи.