ДЕЯКІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРИЗНАЧЕННЯ РЕВІЗІЇ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЇЇ ВИСНОВКІВ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - ШЕНДРИК, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено значення висновків ревізії при здійсненні досудового розслідування кримінальних правопорушень у сфері економіки, проаналізовано практику розгляду слідчими суддями клопотань слідчих, прокурорів про призначення ревізії у кримінальному провадженні, судову практику розгляду справ, у яких стороною обвинувачення використано як доказ висновки ревізії. Визначено проблемні питання, що виникають при проведенні ревізії у кримінальному провадженні, обґрунтовано необхідність внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК України) з метою визначення процесуального статусу ревізії, підстав та процесуального порядку призначення ревізії у кримінальному провадженні, повноважень слідчого, прокурора, слідчого судді щодо призначення ревізії, а також визначення прав і обов’язків сторін та інших учасників кримінального провадження у зв’язку з призначенням і проведенням ревізії.