ЩОДО БУДОВИ ТА ПРИНЦИПУ ДІЇ ДОДАТКОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЗАХИСТУ ВІД НЕСАНКЦІОНОВАНОГО ВІДМИКАННЯ ДЕЯКИХ ШТИФТОВИХ ЗАМИКАЮЧИХ ПРИСТРОЇВ ІЗ ГОРИЗОНТАЛЬНОЮ ШПАРИНОЮ - ГРИГОРЕНКО, Володимир; ПОНОМАРЕНКО, Олексій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена розгляду будови та принципу дії деяких циліндричних штифтових замикаючих пристроїв із горизонтальною шпариною для створення нових технологій та пристроїв для негласного проникнення в житлові та нежитлові приміщення й інші об’єкти. Дослідження конструктивних особливостей та принципів роботи додаткових елементів захисту замикаючих пристроїв необхідні для можливості створення спеціальних технічних пристроїв декодування та безруйнівного (зі збереженням працездатності) відмикання замикаючих пристроїв для використання при проведенні оперативно-розшукових заходів із обстеження публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи. Виробники замикаючих пристроїв постійно вдосконалюють елементи їх захисту: від використання шпарин різної конфігурації, зміни кількості та розміщення кодуючих елементів – до введення додаткових елементів захисту для запобігання несанкціонованому відмиканню замикаючих пристроїв. У статті викладено результати проведених досліджень конструктивних особливостей окремих циліндричних штифтових замикаючих пристроїв із горизонтальною шпариною та зроблені висновки щодо визначення можливості створення нових технологій і спеціальних технічних пристроїв для негласного проникнення в житлові та нежитлові приміщення й інші об’єкти.