ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ОГЛЯДУ МІСЦЯ ПОДІЇ ПІД ЧАС ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ ЗІ ЗБРОЙНОЮ АГРЕСІЄЮ ПРОТИ УКРАЇНИ - ПЧЕЛІНА, Оксана; ФОМІНА, Тетяна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено теоретико-прикладні питання щодо огляду місця події під час досудового розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України, з огляду на потребу у виробленні єдиного підходу щодо дій працівників правоохоронних органів на початковому етапі досудового розслідування таких злочинів. Для досягнення цієї мети розкрито криміналістичні особливості проведення огляду місця події під час досудового розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України, на кожному з етапів – підготовчому, робочому та заключному. Визначено орієнтований склад слідчо-оперативної групи та сформульовано ролі її учасників під час огляду місця події. Надано науково-практичні рекомендації щодо порядку фіксації злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України, в ході огляду місця події.