УДОСКОНАЛЕННЯ СУТНОСТІ ПОНЯТТЯ «ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО» - МАРЦЕНЮК, Лариса; ПРОЦЕНКО, Олена (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано сутність поняття «домашнє насильство» в сучасному українському законодавстві та трактуваннях вітчизняних та іноземних вчених. Наголошено, що існуючі визначення поняття домашнього насильства потрібно розширити задля більш конкретної ідентифікації цього неправомірного явища з метою подальших дій із боку відповідних органів та суспільства в цілому задля запобігання домашньому насильству. Запропоновано власне трактування поняття «домашнє насильство». Наголошено, що на кривдника впливають різні об’єктивні та суб’єктивні фактори, а тому їх потрібно вивчати та мінімізувати їхній негативний вплив на особистість.