ЗАХИСТ ОСОБИСТОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ, ОТРИМАНОЇ У ПРОЦЕСІ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ - СПІЦИНА, Ганна; ГУЦУ, Світлана (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено стан правового регулювання захисту персональних даних працівників, зібраних у процесі моніторингу і відеоспостереження на робочому місці. Встановлено, що національне трудове законодавство не має спеціальних норм щодо особливостей регулювання цього питання. Натомість у європейських країнах є доволі суттєві напрацювання і нормативна база у сфері використання таких методів роботи з персональною інформацією. Автори пропонують доповнити національне законодавство визначенням правил, підстав і строків здійснення роботодавцем моніторингу і відеоспостереження на робочому місці. Це дозволить захистити інтереси сторін трудових правовідносин і сприятиме виконанню законодавства у сфері захисту персональних даних.