КРИМІНОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗЛОЧИННОСТІ, ЯКА ВЧИНЯЄТЬСЯ ОРГАНІЗОВАНИМИ ГРУПАМИ ТА ЗЛОЧИННИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ - ТКАЧЕНКО, Павло (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Cтаття містить аналіз кримінологічної характеристики злочинності, яка вчиняється організованими групами та злочинними організаціями. Результати дослідження висвітлюють основні показники щодо осіб-учасників організованих груп та злочинних організацій, кількісні показники, предмети і знаряддя вчинення протиправних дій. У межах дослідження детально аналізується масштаб та види кримінальних правопорушень, які вчиняються злочинними групами, включно з незаконним обігом наркотиків, зброї, вибухівки, людською торгівлею та іншими, протиправними, кримінально-караними діяннями. Додатково приділено увагу важливості кооперації та зв’язків між злочинними організаціями, зокрема міжрегіональними і транснаціональними. Виділено сфери, на які посягають учасники груп та організацій в процесі протиправної діяльності. Ця науково-дослідна робота може бути корисною для правоохоронців практиків та науковців, спрямованою на розуміння особливостей організованої злочинності та розробку стратегій боротьби з нею. Висвітлення цієї теми сприяє більш глибокому розумінню природи та масштабів цієї проблеми, а також може бути основою для подальших досліджень та розробки заходів протидії та запобігання організованій злочинності.