ПІДСТАВИ КРИМІНАЛІЗАЦІЇ ПОВЕДІНКИ, ПОВ’ЯЗАНОЇ ЗІ СПРОБАМИ ПРОТИПРАВНОЇ КОРЕКЦІЇ ЗДІЙСНЕННЯ ПРАВОСУДДЯ (ст. 376 КК України) - ПУЛИК, Василь (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Дослідження має на меті з’ясувати підстави закріплення кримінальної відповідальності за втручання в діяльність судових органів (ст. 376 Кримінального кодексу), а також актуальність їх подальшого збереження на сучасному етапі розвитку політики протидії злочинності. Виконано аналіз та оцінку підстав криміналізації втручання в діяльність судових органів: суспільної небезпеки поведінки; її поширеності та динаміки; необхідності виконання прийнятих Україною на себе міжнародно-правових зобов’язань; наявності матеріальних ресурсів для реалізації кримінально- правової заборони; рівня суспільної правосвідомості.