ТЕОРЕТИЧНІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗРОБКИ ОКРЕМИХ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ МЕТОДИК - ВОЛІКОВ, Тарас (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглянуто наукові підходи та думки вчених-криміналістів щодо поняття криміналістичної методики. Проаналізовано об’єкт дослідження криміналістичної методики, яким є діяльність з розслідування злочинів. Розглянуто джерела формування криміналістичних методик, а саме правові норми, теоретичні положення криміналістики та інших споріднених галузей знань, а також практика розслідування кримінальних правопорушень. Надано увагу практичному використанню розроблених наукою криміналістичних методик. Обґрунтовано необхідність створення окремих міжвидових методик розслідування певних груп кримінальних правопорушень.