ІНСТИТУЦІЙНЕ РЕФОРМУВАННЯ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ТА ЇЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ В ПЕНІТЕНЦІАРНУ СИСТЕМУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - БОГАТИРЬОВ, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розкрито питання інституційного реформування кримінально-виконавчої системи і її трансформації в пенітенціарну систему. Доведено, що wе реформування є одним із пріоритетів діяльності Міністерства юстиції України. Серед актуальних теоретичних і практичних питань реформування кримінально-виконавчої системи і її трансформації в пенітенціарну систему виокремлено: використання в теорії і практиці терміна пенітенціарна система; вплив засобів виправлення і ресоціалізації на процес реформування кримінально-виконавчої системи і її трансформації в пенітенціарну систему; оцінка стану матеріально-побутового та медико- санітарного забезпечення засуджених у місцях несвободи. Сформульовано авторське визначення пенітенціарної системи України.