ДО ХАРАКТЕРИСТИКИ ЕЛЕМЕНТІВ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ - ЛУКАШ, Сергій; ПУРІГА, Ірина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
В оглядовій статті запропоновано авторське визначення поняття соціального захисту державних службовців як системи визначених нормами чинного законодавства заходів та гарантій, які забезпечують фінансову, матеріальну та соціальну підтримку державних службовців та членів їх сімей у разі настання певних соціальних ризиків Спираючись на аналіз наукових поглядів учених та норм чинного законодавства, виокремлено та надано характеристику основним елементам соціального захисту державних службовців. Обґрунтовано важливість та необхідність побудови ефективної системи соціального захисту державних службовців.