АНАЛІЗ СУЧАСНОГО СТАНУ ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ - ПРИМАКОВ, Каміль (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Здійснено аналіз сучасного стану нормативно-правового регулювання державної політики у сфері національної безпеки та тенденцій його розвитку. З’ясовано, що сьогодні сучасна державна політика у сфері національної безпеки представлена сукупністю взаємопов’язаних нормативно- правових актів, які визначають її цілі, завдання, принципи тощо і які спрямовані на регулювання суспільних відносин у сфері національної безпеки. Зроблено висновок, що сучасна державна політика у сфері національної безпеки повинна бути втілена в документі, що має не лише відповідати викликам та загрозам в умовах війни, але й стати натхненням для всієї нації. Обґрунтовано, що сьогодні державна політика у сфері національної безпеки потребує внесення корегувань з врахуванням загроз та викликів, що пов’язані з війною, а також повинна містити оцінку сучасної обстановки, ефективні механізми досягнення рішень з протидії актуальним викликам та загрозам, фінансове та матеріально-технічне забезпечення.