РЕГЛАМЕНТАЦІЯ ПОВНОВАЖЕНЬ ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ ДІЗНАННЯ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ - ГАРКУША, Аліна; ПЕТРИЧЕНКО, Євгенія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Комплексно досліджено регламентацію повноважень суб’єктів кримінального процесу, які здійснюють дізнання. У роботі розглядаються висловлені в науковій літературі підходи щодо розуміння їх сутності та місця в системі суб’єктів кримінального провадження. Розглянуто питання, пов’язане із способом визначення провадження суб’єктів уповноважених здійснювати досудове розслідування кримінальних проступків. Авторами розкрито особливості реалізації повноважень дізнавача та працівників поліції інших підрозділів органів Національної поліції України, які уповноважені здійснювати досудове розслідування кримінальних проступків.