ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ, ЩО ВЧИНЯЮТЬСЯ ІНОЗЕМЦЯМИ ТА ОСОБАМИ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА - БОНДАРЧУК, Віталій; БОСАК, Інна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
З огляду на статистичні відомості, оприлюднені на офіційному сайті офісу Генерального прокурора, частка кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями чи особами без громадянства або за їх участю, у загальній структурі української злочинності є відносно малою, проте їхнє розслідування має свої особливості. Тож у статті виконано аналіз низки наукових праць та чинного законодавства з метою визначення теоретичних та правових основ досудового розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються іноземцями та особами без громадянства. Виокремлено процесуальні особливості досудового розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються іноземцями та особами без громадянства. А також визначено основні форми міжнародного співробітництва у сфері боротьби зі злочинністю.