АНАЛІЗ СТАНУ НАУКОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВОЇ ПРОТИДІЇ КРИМІНАЛЬНИМ ПРАВОПОРУШЕННЯМ, ЩО ВЧИНЯЮТЬСЯ У ПРІОРИТЕТНИХ ГАЛУЗЯХ ЕКОНОМІКИ - ДАРАГАН, Валерій; БАЛАБАН, Сергій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано наукові доробки вчених щодо вивчення окремих проблем оперативно-розшукової протидії кримінальним правопорушенням, що вчиняються у пріоритетних галузях економіки, зокрема: агропромисловий комплекс; житлово-комунальний комплекс; машинобудівний комплекс; транспортна інфраструктура; курортно-рекреаційна сфера і туризм; переробна промисловість. Встановлено, що на сьогодні дослідження, присвячені проблемам оперативно-розшукової протидії кримінальним правопорушенням у сфері економіки, що вчиняються на підприємствах машинобудівного комплексу та у курортно-рекреаційній сфері, зовсім не виконувалися. Дослідження, присвячені окремим проблемам оперативно-розшукової протидії кримінальним правопорушенням, що вчиняються в інших пріоритетних галузях економіки, виконувалися здебільшого до реформування підрозділів органів внутрішніх справ.