ОСОБЛИВОСТІ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: ВИКЛИКИ ТА ЗАВДАННЯ - Петрушин, Дмитро; Лагун, Карина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглядається актуальна проблема фізичної підготовки поліцейських під час воєнного стану. В умовах конфліктів та загроз національній безпеці, поліцейські мають виконувати важливі функції з підтримання громадського порядку та забезпечення безпеки громадян. Однак воєнний стан ставить перед ними ряд складних викликів та завдань, пов’язаних із збільшеною загрозою та вимагає підвищеної готовності. Досліджуються особливості фізичної підготовки поліцейських в умовах воєнного стану, а також аналізує ключові аспекти цього процесу, включаючи вимоги до фізичної готовності, методи навчання та тренування, а також оцінку ефективності цього підходу. Автори висвітлюють важливість системного підходу до фізичної підготовки поліцейських, враховуючи специфічні потреби та обставини воєнного стану. Дослідження також висвітлює можливі стратегії та рекомендації для поліцейських у плані підготовки до дій у воєнних умовах, сприяючи підвищенню їхньої ефективності та забезпеченню безпеки громадян. Результати цієї статті можуть бути корисними для поліцейських організацій, а також для розробників стратегій та політики з питань підготовки силових структур в умовах воєнного стану.