ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ НА МІСЦЕВОМУ РІВНІ - Коваленко-Марченкова, Євгенія; Протопопова, Наталія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено регіональну економічну безпеку. Авторами визначено, що вона є певною величиною, яка є загальним відображенням стану різних сфер держави. Визначено, що механізм забезпечення економічної безпеки регіону повинен сприяти зміцненню безпеки економіки у різних регіонах може допомогти покращення регулювання зростання економіки з боку держави завдяки виготовленню документації регіонального, а також територіального планування, формування комплексної концепції контролю ризиків, у тому числі активна грошова політика держави. Проаналізовано та визначено в дослідженні, що комплексний аналіз регіональної економічної безпеки має ґрунтуватися на концепції індикаторів, які показують основні аспекти того, в якому стані знаходиться виробництво, наука, техніка, інвестиції, суспільство, а також демографічна ситуація в регіоні.