ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВИРІШЕННІ СПОРІВ МІЖНАРОДНИМ КОМЕРЦІЙНИМ АРБІТРАЖЕМ - Авсієвич, Алла (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті висвітлено сучасні аспекти застосування онлайн-арбітражу в системі альтернативних способів вирішення правових конфліктів. Автор систематично розглядає переваги та недоліки цього методу, пропонуючи думки як зарубіжних, так і вітчизняних науковців. Обговорення поширюється на складність цивільного права та судового процесу, наголошуючи на протиріччях у дотриманні громадського порядку в онлайн-середовищі. Цей науковий матеріал має важливе значення для розуміння та аналізу сучасних тенденцій арбітражу та альтернативних судових методів вирішення спорів. У статті дається стисле пояснення вирішення спорів у кіберпросторі за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій. Стаття фокусується на конкретних аспектах дослідження, пов’язаних з використанням альтернативних методів вирішення спорів, зокрема використанням електронного арбітражу. У статті розглядаються регуляторні тонкощі та нюанси вирішення спорів у кіберпросторі, зрештою зроблено висновок, що ідея відмови від офлайн-методів вирішення спорів у найближчому майбутньому не буде реалізована.