СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ПОЛІЦІЇ - Нагорна, Олена; Лагун, Карина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглядається соціальний захист та соціальне забезпечення працівників поліції, які виконують небезпечну та важливу роботу забезпечення громадської безпеки. Автори досліджують різні аспекти соціального захисту поліцейських, зосереджуючись на їх правах, пільгах та гарантіях, що надаються для забезпечення їхнього добробуту та безпеки. У статті аналізується система соціального захисту поліцейських, включаючи підтримку у випадку травм та інвалідності, медичне страхування, пенсійну систему та інші соціальні вигоди. Автори також досліджують проблеми, з якими зіштовхуються поліцейські у сфері соціального забезпечення, такі як недостатня фінансова підтримка, недостатня медична допомога та використання права на страйк. Також звертається увага на необхідність покращення системи соціального захисту поліцейських, включаючи збільшення фінансування, покращення умов праці та забезпечення належної медичної допомоги. Автори пропонують рішення, які можуть покращити соціальний захист поліцейських, зокрема шляхом розробки спеціальних програм та політик, які враховують їхні потреби та особливості. Загальний висновок статті полягає в тому, що соціальний захист та соціальне забезпечення поліцейських є критично важливими аспектами їхньої професійної діяльності. Автори закликають до удосконалення системи соціального захисту, щоб забезпечити належні умови праці та безпеку для поліцейських, які віддають своє життя на захист громади.