АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ЗАКОНОДАВЧИХ ТА ІНШИХ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ НАСИЛЬСТВУ В УКРАЇНІ - КАМИШАНСЬКИЙ, Олексій; ПРОЦЕНКО, Олена (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Охарактеризовано деякі аспекти сучасного українського законодавства з проблематики домашнього насильства. Зроблено аналітичний огляд законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо запобігання та протидії насильству в Україні. Наголошено на дотриманні гендерної рівності. Запропоновано напрями підвищення суспільної моралі та механізми більш жорсткої відповідальності посадових осіб, які можуть виявити деякі прояви насильства, зокрема, булінг. У контексті європейської інтеграції запропоновано запровадити найкращі передові практики допиту неповнолітніх, які підпали під дію різних видів насильства. Наголошено на необхідності більш суворого покарання кривдників.