ПРОБЛЕМИ ЯКІСНОЇ ПІДГОТОВКИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ДО СЛУЖБИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - ПОЖИДАЄВ, Микола; МЕЛЬНИК, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено проблеми, пов’язані з якісною підготовкою поліцейських до служби в умовах воєнного стану. Детально проаналізовано причини та виклики, що ускладнюють забезпечення ефективної підготовки представників правоохоронних органів в умовах воєнної обстановки. Зокрема, розглядається вплив таких чинників, як стресові ситуації, дефіцит ресурсів та нестабільність, на якість навчання та тренувань. Окреслено аргументовані рекомендації щодо подолання цих проблем, зокрема шляхом впровадження новітніх методів навчання та оптимізації використання обмежених ресурсів під час тренувань. Основний акцент робиться на важливості системного підходу до підготовки поліцейських, спрямованого на вдосконалення якості та реалізацію найкращих практик у сфері правоохоронної діяльності в умовах воєнного стану.